Æblekage med toscalåg
175 g mel
100 g smør
2 spsk. vand
Fyld
5 røde, syrlige æbler
25 g smør
2 spsk. rørsukker
1 tsk. kardemomme
1 spsk. citronsaft
Tosca
150 g mandler
150 g smør
75 g mel
2 spsk. fløde
100 g sukker
Tilbehør
Cremefraiche, flødeskum el. vaniljeis
25 lækre opskrifter med æbler
Smuldr mel og smør, tilsæt vand og saml dejen. Tryk dejen ud i en form med løs bund, ca. 26 cm, og stil den i køleskab 30-40 min.
Fyld: Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker. Steg dem 3-4 min. i smør. Tilsæt rørsukker, kardemomme og citronsaft og stil dem til side.
Tosca: Skold og smut mandlerne og hak dem fint. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker og mel, mandler og fløde. Giv blandingen et kort opkog. Fordel æblerne i bunden og dæk med toscablandingen. Bag æblekagen ved 200° i den nedre del af ovnen 20-25 min.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter med æbler her...
Andebryst med sau-
terede rødbeder
Se Familie Journals guide til æblesorter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)