Opskrifter

Æblekage med toscalåg

Mandag, 26. september 2011af Redaktion
Tag hul på den danske æblesæson med en dejlig æblekage

175 g mel
100 g smør
2 spsk. vand

Fyld
5 røde, syrlige æbler
25 g smør
2 spsk. rørsukker
1 tsk. kardemomme
1 spsk. citronsaft

Tosca
150 g mandler
150 g smør
75 g mel
2 spsk. fløde
100 g sukker

Tilbehør
Cremefraiche, flødeskum el. vaniljeis


25 lækre opskrifter med æbler


Smuldr mel og smør, tilsæt vand og saml dejen. Tryk dejen ud i en form med løs bund, ca. 26 cm, og stil den i køleskab 30-40 min.
Fyld: Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre stykker. Steg dem 3-4 min. i smør. Tilsæt rørsukker, kardemomme og citronsaft og stil dem til side.
Tosca: Skold og smut mandlerne og hak dem fint. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker og mel, mandler og fløde. Giv blandingen et kort opkog. Fordel æblerne i bunden og dæk med toscablandingen. Bag æblekagen ved 200° i den nedre del af ovnen 20-25 min.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter med æbler her...


Andebryst med sau-
terede rødbeder


Æblekage med ristet
havre










Se Familie Journals guide til æblesorter her...




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)