Andebryst med sauterede rødbeder
Andebryst med sauterede rødbeder
(4 pers.)
2-3 andebryster afh. af størrelsen
2 store løg
3-4 æbler
1 rød chili
1 dl æblemost
Salt og peber
Rids andebrysterne i skindsiden og gnid dem med salt og peber. Brun dem på panden, først på fedtsiden 2-3 min. og så 1 min. på den anden side. Tag dem af panden. Pil løgene og hak dem groft. Skær æblerne i tykke både og fjern kernehuset. Flæk chilien, fjern kernerne og snit dem fint. Hæld lidt af fedtet fra panden og svits løgene 2-3 min. Tilsæt æbler, chili, æblemost og lidt salt og lad det simre 5 min. under låg. Hæld løgblandingen i et ildfast fad og læg andebrysterne oven på. Sæt fadet i ovnen på midterrillen ved 225° ca. 15 min.
Sauterede rødbeder
2-3 rå rødbeder
1 lille courgette
1 spsk. olie
2-3 spsk. fløde
Salt og peber
½ tsk. stødt ingefær
Skræl rødbederne og riv dem groft. Svits dem 3-4 min. i olie med lidt salt. Riv courgetten og kom den på panden. Bland det godt og svits videre ved jævn varme ca. 5 min. Hæld fløde ved, bland det godt og smag til med salt, peber og ingefær. Serveres varmt til andebrystet.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også: Andebryst med blommesovs
Find flere opskrifter med æbler her...
Kylling i ovn med
æbler og spinat
Æblekage med
toscalåg
Dessertpandekager
med honningæbler
Se også Familie Journals guide til æblesorter her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)