Opskrifter

Æblemuffins med skræl

Torsdag, 26. februar 2015Opdateret 26. martsaf Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag nemme og lækre æblemuffins med hasselnødder. I denne opskrift skræller vi ikke æblerne. Brug derfor gerne økologiske æbler.
33 min
12 stk

Muffin er hurtige at lave og nemme at tage med.

Opskrift på æblemuffins

(12-16 stk.), 30 min.

½ dl olie (smagsneutral)
¾ dl kærnemælk (eller minimælk)
140 g sukker
75 g brun farin el. rørsukker
2 æg
50 g hakkede hasselnødder
180 g hvedemel
½ tsk. stødt kardemomme
½ spsk. stødt kanel
1½ tsk. bagepulver
400 g æbler

Sådan laver du æblemuffins

  1. Rør olie, kærnemælk og de to slags sukker sammen med æggene og tilsæt de hakkede hasselnødder.
  2. Bland mel, krydderier, salt og bagepulver og rør det i mælkemassen. Befri æbler for kernehuse, men lad skrællen blive på, skær i små tern og vend dem i dejen.
  3. Kom dejen i muffinsforme og bag dem ved 180º i ca. 25 min. Brug ikke varmluft for så bliver de tørre.
  4. Pynt dem eventuelt når de er kølede af med glasur. Fordi der er nødder i opskriften anbefaler vi ikke at lægge streusel på disse muffins.