Opskrifter
Æblemuffins med skræl
Torsdag, 26. februar 2015Opdateret 26. martsaf Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag nemme og lækre æblemuffins med hasselnødder. I denne opskrift skræller vi ikke æblerne. Brug derfor gerne økologiske æbler.
33 min
12 stk
Muffin er hurtige at lave og nemme at tage med.
Opskrift på æblemuffins
(12-16 stk.), 30 min.
½ dl olie (smagsneutral)
¾ dl kærnemælk (eller minimælk)
140 g sukker
75 g brun farin el. rørsukker
2 æg
50 g hakkede hasselnødder
180 g hvedemel
½ tsk. stødt kardemomme
½ spsk. stødt kanel
1½ tsk. bagepulver
400 g æbler
Sådan laver du æblemuffins
- Rør olie, kærnemælk og de to slags sukker sammen med æggene og tilsæt de hakkede hasselnødder.
- Bland mel, krydderier, salt og bagepulver og rør det i mælkemassen. Befri æbler for kernehuse, men lad skrællen blive på, skær i små tern og vend dem i dejen.
- Kom dejen i muffinsforme og bag dem ved 180º i ca. 25 min. Brug ikke varmluft for så bliver de tørre.
- Pynt dem eventuelt når de er kølede af med glasur. Fordi der er nødder i opskriften anbefaler vi ikke at lægge streusel på disse muffins.