(6 pers.)
45 min.
1 færdig tærtedej
4 æbler
50 g tørret abrikoser
50 g mandler
100 g marcipan
60 g chokolade
2 æggehvide
80 g sukker
Beklæd en 24 cm smurt tærteform med dejen og forbag den ved 200º i 15 min. Skær æblerne i små tern og bland med grofthakkede abrikoser og mandler. Riv marcipanen, vend den i æbleblandingen og kom fyldet i tærtebunden. Smelt chokolade over vandbad og lad den afkøle.
Pisk æggehvider stive med sukkeret og vend forsigtigt chokoladen i. Fordel chokolademarengsen over æblefyldet og bag tærten ved 175º i 25 min. Server æbletærten lun med kold cremefraiche.
Madopskrift: Kristina Marckmann
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen for 249 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Bagte æbler med brombærcreme
Frugtsalat med ristet marcipan
Æbler i papilotte
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)