Opskrifter

Amerikansk æblekage

Tirsdag, 7. oktober 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag en lækker æblekage med kanel og en creme af flødeost og vaniljesukker

Opskrift på amerikansk æblekage

(8-10 stk.)

125 g smør
180 g sukker
3 æg
2 æbler
2 tsk. kanel
180 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver

Creme:
250 g flødeost
90 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æble

Er du mere til æblemuffins?

Bag lækre muffins med æbler Prøv også de fine kopkager


Fremgangsmåde til æblekagen

Rør smør og sukker til en let og luftig masse. Rør æggene i et ad gangen. Riv æblerne groft og kom dem
i æggemassen. Bland mel, kanel og bagepulver og rør det i æggemassen. Kom dejen i en smurt springform
på ca. 22 cm i diameter. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 40 min. Afkøl kagen. Rør ingredienserne
til cremen sammen og fordel den over kagen. Pynt kagen med smalle æblebåde lige inden serveringen.

TIP: Dryp æblebådene med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.