Amerikansk æblekage
Opskrift på amerikansk æblekage
(8-10 stk.)
125 g smør
180 g sukker
3 æg
2 æbler
2 tsk. kanel
180 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Creme:
250 g flødeost
90 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æble
Er du mere til æblemuffins?
Bag lækre muffins med æbler Prøv også de fine kopkager
Fremgangsmåde til æblekagen
Rør smør og sukker til en let og luftig masse. Rør æggene i et ad gangen. Riv æblerne groft og kom dem
i æggemassen. Bland mel, kanel og bagepulver og rør det i æggemassen. Kom dejen i en smurt springform
på ca. 22 cm i diameter. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 40 min. Afkøl kagen. Rør ingredienserne
til cremen sammen og fordel den over kagen. Pynt kagen med smalle æblebåde lige inden serveringen.
TIP: Dryp æblebådene med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.