Banankage med citron
Opskrifter til en sund kostplan fra Familie Journals Slankeklub
Hver uge får du masser af gode opskrifter til en sund kost i Familie Journal. Vi har også samlet 10 opskrifter til en sund kost i galleriet i bunden af artiklen. Tag et kig, og bliv inspireret til en sundere livsstil!
Slankende opskrift på banankage med citron
(14 portioner banankage)
2 stk. æg
2½ dl rørsukker
3 stk. modne bananer
½ dl rapsolie
4 dl hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. vanille sukker
1 dl minimælk
2 citroner - revet skal
1 tsk. rapsolie
1 spsk. rasp
Evt. lidt jordbær og flormelis til pynt
Fremgangsmåde til banankage
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og rør de mosede bananer og olien i.
Tilsæt de tørre ingredienser og rør det hele sammen med mælk og citronskal, så du får en banankage dej.
Smør en springform på ca. 1,5 l med olie og drys den med rasp inden dejen til din banankage skal hældes i.
Bag din banankage på 175 grader i 35-40 minutter.
Energi-information pr. portion banankage
Energi 186 kCal / 780 kJ
Fedt: 4 g
Kulhydrater: 31 g
Protein: 3 g
Kostfibre: 2 g
Flere sunde opskrifter
Vil du have mere inspiration til en sund kost? Så tag et kig i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet endnu flere sunde opskrifter.