Bananpandekager med kanel
Bananpandekager med kanel
(Ca. 16 stk.)
Ingredienser
1 æg
75 g hvedemel
25 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 dl mælk
2 bananer
3-4 spsk. smør
Prøv også: Vaniljepandekager med appelsiner
Kanelsukker:
2 spsk. sukker
1 spsk. sødt kanel
Tilbehør:
2 spsk. hakkede pistacienødder el. valnødder, ahornsirup, agavesirup el. flydende honning.
Prøv også: Pandekager med rabarberkompot og røde bær
Fremgangsmåde
Pisk eller blend ægget med mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver. Spæd med mælken til en tynd pandekagedej. Skræl bananerne og skær dem i tynde skiver. Kom lidt smør på en stor pande, og lad det smelte. Brug 1 spsk. dej pr. pandekage og bred den lidt ud til en lille pandekage.
Læg bananskiver tæt oven på pandekagen, mens dejen er våd. Bag 2-3 pandekager ad gangen, vend dem og bag dem lidt på den anden side. Servér pandekagerne direkte fra panden. Rør sukker og kanel sammen og drys over. Dryp med sirup eller honning og drys med hakkede pistacier.
Få mange flere lækre opskrifter på pandekager i galleriet herunder