Blommegrød med mandler
Ingredienser til blommegrød:
(4 pers.)
750 g blommer
100-125 g sukker
1½ spsk. kartoffelmel
50 g mandelflager
Ca. ½ dl piskefløde el. mælk
Prøv også: Flan med stenfrugter
Fremgangsmåde:
Skyl blommerne, flæk dem og fjern stenene.
Skær evt. blommerne i mindre stykker og kom dem i en gryde.
Kom et par spsk. vand i gryden og kog blommerne stille op, til de koger let ud. Smag til med sukker efter smag.
Rør kartoffelmelet ud i ½ dl vand og rør jævningen i grøden.
Varm forsigtigt op under omrøring til lige under kogepunktet, men endelig uden at koge.
Kom grøden i en skål og drys med lidt sukker, så den ikke trækker skind.
Rist mandelflagerne på en tør pande, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en tallerken.
Servér blommegrøden stuetempereret eller kold med fløde eller mælk og et drys mandelflager på toppen.
Se også: Mazarin peach melba