Opskrifter
Bradepandekage med kardemomme og vaniljesmørcreme
Torsdag, 22. marts 2018af Kristina Marckmann
Lækker bradepandekage krydret med kardemomme og toppet med fine rosetter af vaniljesmørcreme.
Ingredienser til bradepandekage med kardemomme og vaniljesmørcreme
125 g smør
400 g sukker
400 g mel
1 spsk. kardemomme
2 tsk. natron
5 dl kærnemælk
Vaniljesmørcreme:
150 g kokosolie
200 g smør
300 g flormelis
1 vaniljestang
Alternativ til bradepandekage med kardemomme og vaniljesmørcreme: Æblekage med mandeltop
Fremgangsmåde
Smelt smørret og pisk det sammen med sukkeret. Bland mel, kardemomme og natron og rør det i skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bradepande på 22 x 30 cm beklædt med bagepapir, bag kagen ved 200° i 45 min. og lad den køle af.
Vaniljesmørcreme: Pisk kokosolie, smør, flormelis og kornene fra vaniljestangen sammen til en ensartet smørcreme og kom den i en sprøjtepose med en stjernetylle. Dekorér kagen med smørcremen og stil den køligt, til cremen har sat sig.