Brunkager
Ingredienser til brunkager
(Ca. 120 stk.)
2 dl mandler
200 g smør
125 g sukker
1 dl lys sirup
2 tsk. ingefær
2 tsk. kanel
2 tsk. nellike
1 tsk. natron
325 g hvedemel
Fremgangsmåde til brunkager
Skold, smut og hak mandlerne fint. Rør smørret med sukker og sirup. Rør mandlerne og kryddrierne i. Bland natron og mel og rør det i dejen. Del dejen i to og rul hver del til en ca. 25 cm lang pølse. Pak dem i folie og læg dem i køleskabet 4-5 timer eller til næste dag. Skær dem i tynde skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen ved 175° i ca. 8-10 min. Afkøl kagerne på en rist og opbevar dem i en lufttæt boks.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Fedtebrød
Peberkagehus