Is på sprød cornflakesbund
Bund
50 g smør
25 g flormelis
4 dl cornflakes
Is
5 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
Kornene fra ½ stang vanilje
5 dl piskefløde
500 g jordbær
Saft og skal af 1 lime
2-3 spsk. sukker
Rør smør og flormelis sammen. Knus cornflakesene og bland dem i. Kom film i en form på ca. 1½ l. Tryk blandingen ud i bunden af formen og sæt den i køleskab.
Is: Alle ingredienserne skal være kolde. Pisk dem sammen med håndpisker, til de har flødeskumsagtig konsistens. Hæld isblandingen i formen og sæt den i fryser mindst 4 timer.
Limejordbær: Skyl og nip bærrene. Halver dem og bland dem med lime og sukker. Trækker en times tid.
Lad isen stå på køkkenbordet ½ time, inden den tages op af formen. Server med jordbærrene.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Andre opskrifter...
Rabarber vaniljecreme med myslicrunch
Orangemazarin med jordbærsorbet
Jordbærspid med ananas og lun chokolade