Chokoladekage: Marquise med lavendler
Ingredienser til chokolade-marquise med lavendler
(10 pers.)
150 g rørsukker
1 dl vand
4 lavendler
350 g god mørk chokolade
225 g smør
5 æg
100 g sukker
75 g mandelmel
Lavendler til pynt
Spåner af hvid chokolade
Alternativ til chokolade-marquise med lavendler: Chokoladekage med mandeltop
Fremgangsmåde til chokolade-marquise med lavendler
Kog rørsukker, vand og lavendler op, lad det småsimre i 10 min. og kassér blomsterne. Hak chokoladen og rør den i lavendelsiruppen, til den er smeltet. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør, til det hele er godt blandet. Pisk æggene luftige med sukkeret og vend chokoladeblandingen og mandelmelet i. Hæld dejen i en smurt 23 cm springform, bag kagen ved 175˚ i 60 min. og lad den køle. Pynt kagen med chokoladespåner og lavendler.