Opskrifter

Klassisk syrlig citrontærte med sprød marengs

Onsdag, 24. oktober 2012Opdateret 24. martsaf Aase Dotterud
Her får du opskriften på den lækre og klassiske dessert: citrontærte! Tærten er fyldt med en syrlig og lækker citroncreme, og så er den toppet med marengs.
1 t og 10 min
Tærtebund
125 g kransekagemasse
125 g smør
1 nip salt
1 æg
200-240 g hvedemel
Citroncreme
2 usprøjtede citroner
4 æggeblommer
2½ dl sukker
125 g smør
Marengs
4 æggehvider
2½ dl sukker
½ usprøjtet citron

Fremgangsmåde

  1. Rør kransekagemassen med salt, evt. i en køkkenmaskine.
  2. Rør smørret i lidt ad gangen og tilsæt ægget. Stil dejen køligt i 1-2 timer.
  3. Beklæd en tærteform med dejen, prik dejen med en gaffel og forbag tærten ved 175° i 10 min. Afkøl den på en rist.
  4. Riv citronerne fint og pres saften af dem.
  5. Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og saft sammen.
  6. Smelt smørret og rør det i æggeblandingen.
  7. Varm forsigtigt cremen op, til den tykner, den må ikke koge. Kom cremen i tærtebunden.
  8. Pisk æggehvider, sukker og fintrevet citronskal over vandbad og pisk, til sukkeret smelter, pas på, massen ikke bliver grynet.
  9. Tag skålen af varmen og pisk til en fast marengs.
  10. Fordel forsigtigt marengsen på toppen af tærten og sæt fadet i ovnen ved 275°, til marengsen har en fin, gylden farve, hold øje med den, det går hurtigt.