Tærtebund
125 g kransekagemasse
125 g smør
1 nip salt
1 æg
200-240 g hvedemel
Citroncreme
2 usprøjtede citroner
4 æggeblommer
2½ dl sukker
125 g smør
Marengs
4 æggehvider
2½ dl sukker
½ usprøjtet citron
Rør kransekagemassen med salt, evt. i en køkkenmaskine. Rør smørret i lidt ad gangen og tilsæt ægget. Stil dejen køligt i 1-2 timer. Beklæd en tærteform med dejen, prik dejen med en gaffel og forbag tærten ved 175° i 10 min. Afkøl den på en rist.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Riv citronerne fint og pres saften af dem. Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og saft sammen. Smelt smørret og rør det i æggeblandingen. Varm forsigtigt cremen op, til den tykner, den må ikke koge. Kom cremen i tærtebunden.
Pisk æggehvider, sukker og fintrevet citronskal over vandbad og pisk, til sukkeret smelter, pas på, massen ikke bliver grynet. Tag skålen af varmen og pisk til en fast marengs. Fordel forsigtigt marengsen på toppen af tærten og sæt fadet i ovnen ved 275°, til marengsen har en fin, gylden farve, hold øje med den, det går hurtigt.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Sure citroner...
Citron-myntekage med marinerede bær
Citron-halvmåne
Sandkage med citron og vanilje
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Du kan finde mange flere tærter i galleriet...