Opskrifter
Klassisk syrlig citrontærte med sprød marengs
Onsdag, 24. oktober 2012Opdateret 24. martsaf Aase Dotterud
Her får du opskriften på den lækre og klassiske dessert: citrontærte! Tærten er fyldt med en syrlig og lækker citroncreme, og så er den toppet med marengs.

1 t og 10 min
Tærtebund
125 g kransekagemasse
125 g smør
1 nip salt
1 æg
200-240 g hvedemel
Citroncreme
2 usprøjtede citroner
4 æggeblommer
2½ dl sukker
125 g smør
Marengs
4 æggehvider
2½ dl sukker
½ usprøjtet citron
Fremgangsmåde
- Rør kransekagemassen med salt, evt. i en køkkenmaskine.
- Rør smørret i lidt ad gangen og tilsæt ægget. Stil dejen køligt i 1-2 timer.
- Beklæd en tærteform med dejen, prik dejen med en gaffel og forbag tærten ved 175° i 10 min. Afkøl den på en rist.
- Riv citronerne fint og pres saften af dem.
- Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og saft sammen.
- Smelt smørret og rør det i æggeblandingen.
- Varm forsigtigt cremen op, til den tykner, den må ikke koge. Kom cremen i tærtebunden.
- Pisk æggehvider, sukker og fintrevet citronskal over vandbad og pisk, til sukkeret smelter, pas på, massen ikke bliver grynet.
- Tag skålen af varmen og pisk til en fast marengs.
- Fordel forsigtigt marengsen på toppen af tærten og sæt fadet i ovnen ved 275°, til marengsen har en fin, gylden farve, hold øje med den, det går hurtigt.

Dessert & Kage
Citronkage med hvid chokolade

Dessert & Kage
Cheesecake med citron