Citronkage med hvid chokolade
![](https://imgix.familiejournal.dk/2023-06-27/citronkage_crop.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i springformen.
Riv citronskallen fint, og pres al citronsaften.
Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan cremet i en skål med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg.
Rør herefter citronskal, citronsaft, hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet.
Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Hæld dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
Tjek med en gaffel eller et træspyd, at kagen er færdigbagt. Afkøl kagen helt, inden den anrettes på et fad.
![https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7731900-md5-703278a306045f9196856057be52ff77.jpeg](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7731900-md5-703278a306045f9196856057be52ff77.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.51&fp-y=0.58&ar=4:3)
Passionsfrugtglasur:
Halvér passionsfrugterne, og skrab indmaden ud.
Blend indmaden, og pres den igennem en finmasket si, så der kun er saften tilbage.
Hæld flormelis i en skål, og tilsæt passionsfrugtsaft og citronsaft lidt ad gangen, til du har en tyktflydende glasur.
Smør glasuren ud på kagen, og pynt evt. med spiseligt guldstøv.
![https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6221807-md5-a358790da3056b3efd675678c5ac6997.jpeg](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6221807-md5-a358790da3056b3efd675678c5ac6997.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.55&fp-y=0.61&ar=4:3)