Opskrifter
Cheesecake med citron
Fredag, 12. maj 2023Af Linn Grubbström. Foto: Martin Tanggaard.Foto: Martin Tanggaard.
Cremefraiche betyder frisk fløde på fransk. Her får du opskriften på cheesecake med citron, hvor den hvide flødecreme giver desserten en let syre og friskhed.

Opskrift på cheesecake med citron:
12 pers.
Ingredienser:
Kiksebund:
- 20 Oreo-kiks
- 80 g smør
- 40 g sukker
Ostecreme:
- 250 g flødeost naturel
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 85 g sukker
- 2 æg
- 3 usprøjtede citroner
- 3 stilke frisk mynte
Pynt:
- 100 g friske hindbær
- 2 stilke frisk mynte
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
Fjern cremen mellem Oreo-kiksene, og blend kiksene helt fint i en blender.
Smelt smørret, og bland kiks, smør og sukker sammen.
Dæk bunden af en springform (Ø ca. 24 cm), med bagepapir.
Pres kiksemassen sammen i bunden af springformen til en fast kiksebund. Sæt på køl.

Dessert & Kage
Karamel-cheesecake
Ostecreme:
Tænd ovnen på 175°.
Pisk flødeost, cremefraiche, sukker og æg sammen. Vend revet citronskal og hakket mynte i.
Hæld cremen i formen, og bag kagen i 40-45 minutter.
Køl af i formen på en bagerist, og sæt på køl i 2 timer.
Pynt kagen med hindbær og mynteblade inden servering.

Dessert & Kage
Nem hindbær-cheesecake i bradepande