Opskrifter

Citrontærte med hjemmelavet tærtebund og top af flormelis

Onsdag, 18. januar 2012Opdateret 24. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du opskriften på en super lækker version af den meget klassiske citrontærte. Tærten er fyldt med en syrlig citroncreme og toppet med flormelis.
40 min
12 stk
Tærtedej
50 g smør
150 g mel
1 spsk flormelis
½ dl vand
1 æggeblomme
Fyld
3 medium æg + 1 æggehvide
140 g sukker
Revet skal af ca. 3 usprøjtede citroner
Saften af 3 citroner
2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Hak smørret i melet med flormelis.
  2. Saml dejen med vand og æggeblomme. Læg den koldt.
  3. Rul den ud på et koldt bord drysset med lidt kartoffelmel, så den kan dække en tærteform på ca. 23 cm.
  4. Prik tærten med en gaffel og læg alufolie langs kanten.
  5. Sæt fadet i en 190° varm ovn og forbag den i 10 min. Lav fyldet imens.
  6. Pisk æg og æggehvide med sukker, til det er luftigt.
  7. Rør citronsaft, skal og piskefløde i og lad det trække lidt.
  8. Kom citroncremen i den forbagte dej.
  9. Skru ned for varmen og bag tærten ved 150° i 30 min., til cremen har sat sig.
  10. Lad den afkøle og drys sigtet flormelis over.