(8 pers)
Dej
100 g smør
50 g sukker
100 g marcipan
1 æg
100 g hvedemel
Fyld
500 g jordbær
50 g hakkede mandler
100 g sukker
5 æggeblommer (pasteuriserede)
1 tsk. vanilje-essens el. korn
1 spsk. majsstivelse
3 dl piskefløde
Lidt sukker til drys
Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocesser og saml en klistret, men fast dej. Rul eller pres den ud i en bagepapirforet tærteform. Forbag med snydefyld eller kant af alufolie i 10 min. ved 200°. Bag videre 5 min. uden falsk fyld. Fordel halverede jordbær og hakkede mandler på den afkølede bund. Pisk æggeblommer og sukker med vaniljeessens og majsstivelse. Bring fløden i kog og pisk den i cremen. Hæld dette over tærten - der skal fyldes næsten helt til kanten. Bag ved 150° varmluft i 30 min., til æggemassen har sat sig. Afkøl til næste dag. Drys tærten med sukker og grill eller brænd toppen med brænder, så den karamelliserer. Server straks med lidt cremefraiche og måske lidt flere friske jordbær.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere lækre desserter med jordbær...
Bagt cheesecake med jordbærskiver
Istærte med jordbær
Jordbærsmoothies