En kongelig kage: Frømandsfamilien
Ingredienser til frømandsfamilien:
Lagkagebunde:
3 æg
160 g sukker
110 g mel
110 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
Prøv også: Kajkager
Fyld:
½ dl solbærmarmelade
250 g smør
300 flormelis
3 spsk. koncentreret solbærsaft
1 spsk. citronsaft
300 g marcipan
Guldfarve
Grøn frugtfarve
4 spsk. flormelis
25 g smeltet chokolade
Se også: Napoleonshatte
Fremgangsmåde:
Pisk æggene med sukker og bland mel, kartoffelmel og bagepulver i.
Hæld dejen i en smurt springform på 24 cm.
Bag kagen i 30 min. ved 180°, lad den afkøle og flæk den i to bunde.
Udstik cirkler på 6 cm af lagkagebundene og læg dem sammen to og to med marmelade imellem.
Pisk smørret med flormelis, solbærsaft og citronsaft til en blød creme.
Kom cremen på lagkagebundene, så den danner en rund top.
Stil kagerne på køl, til cremen er fast.
Tag ¼ af marcipanen fra til øjne og kroner og ælt resten med grøn frugtfarve og flormelis og rul den ud i 2 mm’s tykkelse og udstik den i cirkler på 10 cm.
Form marcipanen omkring kagerne og tril noget af den ufarvede marcipan til øjne.
Form resten af den ufarvede marcipan til kongekroner og farv dem med guld.
Skær et snit som mund, sæt kroner og øjne på og tegn pupillen med smeltet chokolade.
Prøv også: Grøn giftkage