Opskrifter
Fastelavnsboller lavet på gærdej med remonce
Tirsdag, 14. februar 2012Opdateret 22. aprilaf Anna W. Jensen
Denne opskrift på simple fastelavnsboller lavet på gærdej kommer fra vores læser Anna W. Jensen fra Sorø. Se hendes opskrift på fastelavnsboller herunder.

1 t og 30 min
18 stk
Fastelavnsboller
500 g mel
2 spsk. sukker
250 g smør
50 g gær
3 dl cremefraiche 18%
Æg til pensling
Remonce
50 g marcipan
50 g smør
50 g sukker
Pynt
100 g flormelis
1 spsk. vand
Lidt frugtfarve
Sukkerkrymmel
Fremgangsmåde
- Bland mel og sukker og hak smørret i.
- Rør gæren ud i lidt af cremefraichen og kom det i melblandingen sammen med resten af cremefraichen.
- Saml dejen og lad den hæve tildækket i 40 min.
- Rør marcipan, smør og sukker sammen.
- Rul dejen ud i 30 x 60 cm og skær den ud i firkanter på 10 x 10 cm.
- Kom en skefuld remonce på hver firkant og fold hjørnerne ind mod midten.
- Lad bollerne efterhæve på bagepladen i 20 min., pensl med æg og bag dem ved 200° i 20 min.
- Rør flormelis, vand og frugtfarve sammen til en glat glasur og dekorér bollerne.

Hjemmebag
Fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med remonce og farvet glasur