Festkage
Det skal du bruge til blåbærbomben:
Kagebunde: 100 g smør 300 g sukker 80 g mandler 2 æg 400 g hvedemel 2 tsk. natron 5 dl yoghurt naturel Blåbærmousse: 6 bl. husblas 340 g blåbærsyltetøj 1 vaniljestang 5 dl piskefløde Smørcreme: 150 g blødt smør 150 g palmin 600 g flormelis 1 vaniljestang 4 spsk. mælk Blå farve
Prøv også denne påske festkage som ligner en lille kylling Sådan laver du blåbærbomben
Smelt smørret, pisk det sammen med sukkeret. Pisk æggene i. Hak mandlerne helt fint. Bland mandler, hvedemel og natron. Rør melblandingen i skiftevis med yoghurten, og rør dejen glat. Kom dejen i en smurt springform på 26 cm. Bag kagen ved 175° i 1 time og 10 min., til den er gennembagt, og lad den afkøle. Udblød husblassen i koldt vand og rør syltetøjet med vaniljekorn. Pisk fløden til skum og smelt husblassen. Hæld husblassen i syltetøjet i en tynd stråle, mens der piskes, og vend fløden i. Flæk kagen i tre bunde. Beklæd en skål på 26 cm med husholdningsfilm. Klip en lille trekant ud af den ene bund, og læg den ned i skålen, så den følger skålens runding. Klip de øvrige bunde til, så de passer med skålen. Kom knap halvdelen af moussen på den første bund, læg anden bund over, og kom resten af moussen på. Læg den sidste bund over, dæk til, og stil kage på køl i mindst et par timer. Rør smør og palmin blødt og ensartet, tilsæt flormelis, kornene fra vaniljestangen og mælk, og rør i yderligere et par min., til cremen bliver let og luftig. Tag ¼ af smørcremen fra, farv resten af smørcremen i en let lysblå farve, og tag yderligere ¼ af smørcremen fra. Kom lidt mere farve i smørcremen, tag endnu ¼ fra, og kom lidt mere farve i resten, så der nu er 4 portioner smørcreme i 4 nuancer. Vend kagen ud på et fad, kom først den lyseste nuance i en sprøjtepose med en stjernetylle, og lav roser fra toppen af kagen ved at sprøjte fra midten og ud i en tæt spiral. Skift til næste nuance, og arbejd videre ned ad kagen, til al smørcremen er brugt. Prøv også:
Rugbrødlagkage med hindbær