Gammeldags æblekage
(4 pers.)
30 min.
750 g æbler
3 spsk. vand
1 spsk. sukker
75 g smør
150 g rasp
75 g sukker
¼ l piskefløde
3 spsk. ribsgelé
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i mindre stykker. Kog æblerne med vandet ved svag varme under låg i 15 min. Smag mosen til med sukker og lad den afkøle. Smelt smør på en pande og tilsæt rasp og sukker. Rist raspblandingen under omrøring, til den er gylden, og stil den til afkøling. Læg skiftevis æblemos og raspblandingen i lag i en serveringsskål. Pisk fløden til skum og læg den over som sidste lag. Pynt æblekagen med klatter af ribsgelé og server.
Madopskrift:Kristina Miechels
Klik her, hvis du vil prøve flere klassikere...
Prøv også...
Rabarberdessert
Mandeltærte
Æbletærte