Opskrifter
Glutenfri æblekage med kokos
Onsdag, 5. oktober 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En glutenfri æblekage kan man aldrig gå fejl af, især ikke når den er nem at bage. Hvedemelet er udskiftet med kartoffel- og mandelmel så alle kan være med.
Det skal du bruge til glutenfri æblekage med kokos:
1 dl kartoffelmel 2 dl mandelmel 3 dl sukker 2 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker 2 dl kokosmel 150 g blødt smør 2 æg 1 dl vaniljeyoghurt 2-3 æbler Til formen: Lidt smør 1 spsk. sukker 2 spsk. kokosmel Tilbehør: Flødeskum el. vaniljeis Har du allerede prøvet vores glutenfri æblekage? Så har vi også en skøn opskrift på glutenfri drømmekage her
Sådan laver du glutenfri æblekage med kokos
Bland alle de tørre ingredienser, rør smørret i, tilsæt æg og yoghurt og rør det til en jævn masse. Smør en springform på ca. 24 i diameter med smør og drys den med sukker og kokos. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Kom dejen i formen og læg æblerne på dejen. Bag kagen ved 175º i ca. 35 min. Lad kagen køle lidt i formen, inden den serveres med lun med flødeskum eller vaniljeis. Prøv også: Grove æble-gulerodsmuffins