Opskrifter
Glutenfri barer med quinoa
Onsdag, 11. januar 2023OPSKRIFT AF LINE HOLT NIELSEN. FOTO: MARIA FABRICIUS TEGNEROnsdag, 11. januar 2023 - 7:30 Opskrift af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner
Tøm ud i poserene med tørrede abrikoser, figner og dadler, og brug dem til at give sødme, fylde og ekstra smag til dit bagværk.
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7451505-md5-9b6e95c0403646ff68966c93eb07284b.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.6&fp-y=0.53)
35 min
10 personer
Glutenfri barer
50 g tørrede dadler
50 g figner
50 g mandler
50 g puffet quinoa
50 g mælkechokolade
75 g mørk chokolade + 25 g til overtræk
5 spsk. kokosolie
- Hak dadler, figner og mandler. Bland det med puffet quinoa.
- Hak de 2 slags chokolade groft. Smelt dem sammen med kokosolie ved lav varme.
- Bland chokolademassen med fyldet, og vend det hele godt sammen.
- Hæld massen i en bøtte (ca. 18 x 20 cm), der er foret med bagepapir eller husholdningsfilm. Tryk den godt fast, så overfladen er jævn.
- Smelt 25 g mørk chokolade, og fordel det i et spredt mønster på overfladen. Dæk bøtten med et låg eller husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.
- Skær den let stivnede masse ud i passende størrelser, og opbevar barerne køligt og lufttæt.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2013/september/uge-38/landing-page-glutenfri/38-glutenfri-laekkerier-362.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2013/september/uge-38/landing-page-glutenfri/38-glutenfri-laekkerier-362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hovedretter
Glutenfri lækkerier