Himmelske honningkager
Ingredienser til honningkager
Fordej
1 kg honning
1 kg hvedemel
Dejen æltes, til den er rigtig sej. Dejen bliver kun bedre, jo længere den får lov at stå. Gerne op til en måned i køleskabet i en bøtte med låg på. Tre dage før du vil bage dine honningkager, blander du resten af ingredienserne i dejen:
20 g potaske
4 æggeblommer
10 g kanel
10 g ingefær
10 g knuste nelliker
Fremgangsmåde til honningkager
Rul den færdige dej ud i 4 mm tykkelse, og lav dine honningfigurer. Bag dem i ovnen i ca 8-10 minutter ved 180 grader. Honningfigurerne skal i køleskabet i en bøtte et par dage evt. med et fugtigt klæde i bøtten. Så får de den helt rette konsistens og er lige til at sætte tænderne i, når de er pyntet med chokoladen. Theresa bruger masser af mørk chokolade som overtræk og hvid chokolade som glasur rundt om figuren og til at lime evt. glansbilleder fast med.
Tip: Dejen er meget hård, når den tages ud af køleskabet, og kan derfor med fordel stå lidt, så den bliver nemmere at arbejde med.
Bageopskrift: Theresa Maria Jessing
Se flere julefif fra Theresa...
Vidunderlige vintervinduer
Bonderøvens børnegløgg
Flere julelækkerier...
Luksusrisengrød med abrikoskompot
Kandiserede æbler
Hvid julekage