Luksus risengrød med abrikoskompot
Luksuriøs risengrød med abrikoskompot - en klassisk juleret med et twist
(4 pers.)
Risengrød
125 g risottoris el. grødris
¾ l mælk
1 knsp. salt
50 g sukker
1 stang kanel
2 dl piskefløde
Abrikoskompot
150 g soltørrede abrikoser
25 g smør
3-4 spsk. sukker
1 dl vand
½ tsk. kardemomme
Video: Sådan laver du risengrød og risalamande
Abrikoskompot: Klip abrikoserne i strimler og udblød dem i koldt vand. Smelt smørret i en gryde og tilsæt abrikoser, smør, sukker, vand og kanel. Lad det simre 5-6 min., til abrikoserne er møre. Hældes i en skål og afkøles.
Hæld ris, mælk, salt, sukker og kanel i en tykbundet (slip-let) gryde og bring det i kog.
Læg låget halvt på gryden og lad det småkoge ca. 45 min. Rør i grøden undervejs. Tag gryden fra varmen og lad grøden hvile 5 min. Rør piskefløden i.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere julelækkerier...
Kandiserede æbler
Juleappelsiner
Risalamande