Opskrifter

Hindbær-chokolade-islagkage

Tirsdag, 2. august 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Uhm...Lækker islagkage i tre lag dækket af hvid chokoladecreme og pyntet med blomster. Dine gæster vil elske dig for denne smukke kage!
(10-12 pers.)

Det skal du bruge til hindbær-chokolade-islagkage:

4 æg 160 g sukker 60 g hvedemel 60 g kartoffelmel 2 tsk. bagepulver 2 spsk. kakao Hindbæris: 300 g hindbær 80 g sukker 11⁄2 pasteuriserede æggehvider 21⁄2 dl piskefløde Chokoladeis: 100 g hvid chokolade 4 dl piskefløde 3 pasteuriserede æggeblommer 2 spsk. sukker 50 g hakket, mørk chokolade Spiselige stedmoderblomster Elsker du også islagkage? Prøv denne valnøddeislagkage

Sådan laver du hindbær-chokolade-islagkage

Smør en 24 cm springform og drys den med rasp. Pisk æg og sukker luftigt og bland mel, kartoffelmel, bagepulver og kakao. Vend melblandingen i æggesnapsen og hæld dejen i springformen. Bag bunden ved 175° i 30 min., lad den køle helt af og del den i to bunde. Hindbæris: Blend hindbærrene med sukkeret og pisk hvide og fløde stift hver for sig. Bland hindbærpuréen med flødeskummet og vend hviderne i. Læg en lagkagebund i springformen, kom hindbærcremen herpå og læg den anden bund over. Chokoladeis: Smelt den hvide chokolade, lad den køle let og pisk fløden til skum. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret, rør dem i den smeltede chokolade og vend flødeskummet i. Stil ¼ på køl og vend den mørke chokolade i resten. Kom den store portion chokoladecreme i springformen og stil islagkagen i fryseren i mindst 3 timer. Tag islagkagen ud af formen og smør resten af chokoladecremen jævnt ud over kagens sider. Stil islagkagen tilbage i fryseren, til overfladen er frosset. Tag isen ud 20 min. før servering og pynt med spiselige blomster. Man behøver ikke kun at spise lagkager til fødselsdage. Find den lækreste marcipanlagkage lige her.
Abonnement på Familie Journal