Hjemmebag: 3 lækre desserter med alkohol
Pina colada-muffins
(10 stk.)
- 2 æg
- 200 g rørsukker
- 75 g havregryn
- 1½ dl cremefraiche 18 %
- 100 g blødt smør
- 1 tsk. bagepulver
- 150 g hvedemel
- 50 g hasselnøddeflager
Bagt ananas:
- 1 ananas
- 1 vaniljestang
- 1½ dl mørk rom
- 6 spsk. brun farin
Til servering:
- 50 g kokosflager
Se også: Limemuffins
Fremgangsmåde:
Bagt ananas: Læg ananasstykker i et ovnfast fad. Bland vaniljekorn med rom, og hæld over ananasskiverne. Drys dem med farin, og bag ananasskiverne ved 140° i ca. 50 minutter. Vend dem gerne hvert 10. minut, og øs lagen fra ovnfadet over dem igen.
Pisk æg og sukker luftigt, og rør havregryn i. Rør cremefraiche og blødt smør i, til det er cremet. Sigt bagepulver og mel i dejen, og vend forsigtigt rundt. Fordel dejen i smurte muffinforme, og drys med hasselnøddeflager. Bag ved 200° i 12-15 minutter. Anret
muffins med en skive ananas, og top med ristede kokosflager.
Prøv også: Æble-hindbærmuffins
Irish coffee-kager
(6 stk.)
- 100 g mandelmel
- 100 g farin
- 1 tsk. stødte nelliker
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kanel
- 100 g smør
- 100 g mørk chokolade 70 %
- 2 æg
- ½ dl whisky
- Smør og sukker til formene
Til servering:
- 6 spsk. whisky
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk. farin
Prøv også: Irsk sommerpudding
Fremgangsmåde:
Rør mandelmel sammen med farin, nelliker, ingefær og kanel. Smelt smørret og chokoladen sammen over et vandbad, og vend chokoladen med mandelmelblandingen. Rør æggene i et ad gangen, og vend ½ dl whisky i dejen. Smør formene, og drys dem med sukker. Fordel dejen i, og bag kagerne ved 175° i 30-35 minutter. Dryp de afkølede kager med ca. 1 spsk. whisky hver. Anret kagerne med en stor skefuld flødeskum og et drys farin.
Se også: Chokoladekaffe med is
Romkugler med ægte cubarom
(15 stk.)
- 130 g smør
- 270 g sukker
- 2 æg
- 100 g hvedemel
- 6 spsk. kakao
- 1 tsk. vaniljesukker
- 35 g mandler
- 2 spsk. hindbærsyltetøj
- 5 spsk. mørk rom, evt. fra Cuba
- 40 g koldt smør
Til servering:
- 100 g mørk chokolade
- 3 spsk. frysetørrede kirsebær
Prøv også: Krudtkugler
Fremgangsmåde:
Smelt smørret, og pisk det sammen med sukkeret. Pisk æggene i et ad gangen. Rør mel og kakao i dejen sammen med vaniljesukker. Hæld dejen i en smurt bradepande, og bag den ved 180° i 30 minutter. Lad kagen køle helt af, gerne til næste dag. Smuldr den afkølede kage ned i en stor skål, tilsæt hakkede mandler, syltetøj, rom og smørtern. Saml romkugledejen, og tril den til 15 kugler på størrelse med bordtennisbolde. Smelt chokoladen over et vandbad, og vend de afkølede rom-kugler i den smeltede chokolade. Drys med frysetørrede kirsebær, og servér.
Tip: I stedet for at dyppe romkuglerne i chokolade kan du rulle dem i chokoladekrymmel, hakkede mandler, kokos eller hasselnøddeflager.
Se også: Romkugler