Opskrifter
Hurtig opskrift: Rabarbertærte
Tirsdag, 16. april 2019 Den 16. april 2019 08.20 - Bageopskrift: Anne Skovgard-PetersenDen 16. april 2019 08.20 - af Redaktionen
Rabarbertærte er en skøn forår- og sommerklassiker, som de fleste elsker. Her får du opskriften på en hurtig rabarbertærte.
I en rabarbertærte gælder det om at finde den perfekte balance imellem det sure og det søde. En god vanilje- eller pistacieis vil understrege den skønne rabarbersmag.
40 min
6 personer
Bund til rabarbertærte
150 g smør
180 g mel
75 g sukker
1 tsk. bagepulver
Fyld til rabarbertærte
2 dl cremefraiche
1 æg
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2-3 dl rabarber skåret i tern el. tynde skiver
Tærtedej
- Smelt smørret i en gryde og tag det fra varmen.
- Rør mel, sukker og bagepulver i smørret.
- Tryk dejen til din rabarbertærte ud i en tærteform på ca. 26 cm.
- Bag bunden ved 225° på næstnederste rille 10-15 min.
Fyld
- Rør ingredienserne sammen og kom fyldet i den forbagte bund.
- Bag din rabarbertærte færdig på ca. 25 min. ved 200°.
- Spis den lun eller kold med flødeskum.
Tip
En god vanilje- eller pistacieis vil understrege den skønne rabarbersmag.