Hvid chokolade-citrontrøffel
(Ca. 30 stk)
180 g hvid chokolade
75 g usaltet smør
½ dl piskefløde
Nogle dråber citronolie
Overtræk
Hvid smeltet og tempereret chokolade
Evt. hakkede nødder
Hakket hvid chokolade
Striber af mørk/hvid chokolade
Grønne usaltede pistacier
Smelt smør, chokolade og fløde sammen over vandbad og lad det afkøle. Rør så de få dråber essens i, alternativt kan bruges nogle dråber appelsinlikør. Lad massen afkøle og stivne i nogle timer. Tril så kugler på samme størrelse som før, men køl jævnligt hænder i isvand, så chokoladen ikke smelter. Hvid chokolade er noget sværere at arbejde med. Dyp i hvid chokolade og evt. i hakkede nødder eller i hakket hvid chokolade, eller overtræk med hvid eller mørk chokolade og "modsatte" striber. Man kan også komme trøffelmassen i en sprøjtetylle og toppe den op i små forme.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Chokoladeskaller med romcreme og kakaobidder
Ganachetoppe med sølvstøv
Cognacfigner i marcipan
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)