Italienske mandeltærter
200 g mandelmakroner
80 g blødt smør
1½ dl sødmælk
1 spsk. frysetørret kaffe
120 g marshmallows
2 spsk. amaretto (abrikoslikør)
2 dl piskefløde
40 g hvid chokolade
50 g mandelsplitter
Knus makronerne og bland dem med smør. Pres blandingen sammen som bund i 6, små tærteforme, bag dem ved 170° i 5 min. og lad dem afkøle. Kom mælk, kaffe og marshmallows i en gryde og varm langsomt op under omrøring, til skumfiduserne er smeltet. Rør amaretto i og lad blandingen afkøle helt.
Kom fløden i den afkølede marshmellows-blanding og pisk, til cremen så småt begynder at tykne. Kom cremen i tærtebunden og stil den koldt i mindst to timer, til tærten har sat sig. Smelt chokoladen og rist mandelsplitterne på en tør pande. Dekorer tærten med den smeltede chokolade og mandelsplitterne og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose. Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Svenske pepparkakor
Mandelkager
Tranebærbolde
Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...
Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)