Jordbærmedaljer
(10-20 stk.)
Dej
350 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
100 g smør
100 g sukker
Kornene af 1 vaniljestang
1 dl mælk
Lidt citronsaft
Fyld
1 dl cremefraiche 38%
2 dl piskefløde
Kornene af 1 vaniljestang
Lidt revet citronskal
½ dl sukker
½ kg jordbær
Kom alt til dejen undtagen mælk i en foodprocesser og kør. Saml med mælken. Afkøl 30 min. i køleskab. Rul ud og stik ud med form, så du får 10-20 små 1 cm tykke kager. De bages ved 220° i 10 min. Tages ud og afkøles.
Pisk fløden til skum og pisk cremefraiche luftigt med vanilje, citron og sukker. Vend de to ting sammen, læg dem på kagerne og pynt med jordbær.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se her, hvis du vil lave mere med jordbær...
Små jordbærtærter
Jordbær romanoff
Pink fizz med rosa champagne og jordbær