Opskrifter

Julesnegl

Lørdag, 23. november 2013 Lørdag d. 23. november 2013 - Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen, Foto: Carina Krüger, Af: RedaktionenLørdag d. 23. november 2013 - Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen, Foto: Carina Krüger, Af: Redaktionen
En lækker julekage, der helst skal spises friskbagt, men kagen kan fryses og lunes i ovnen.

Ingredienser til julesnegl

125 g smør
Ca. 325 g mel
1 dl håndvarmt vand
25 g gær
1 æg
1 tsk. kardemomme
60 g sukker
50 g rosiner
50 g korender
50 g sukat
Æg til pensling
Perlesukker

Fremgangsmåde til julesnegl

Smuldr smørret i melet. Rør gæren ud i vandet og kom det i melet sammen med æg, kardemomme, rosiner, korender og sukat. Ælt dejen let sammen, den skal helst være lidt fugtig, og lad den hæve lunt tildækket ca. 1 time. Tril dejen til en lang pølse og form den til en snegl på bagepladen. Fold enderne ind under dejen, så de ikke kommer til at stritte under bagningen. Lad sneglen efterhæve lunt ca. ½ time. Pensl med æg og drys med perlesukker. Bag kagen 18-20 min. ved 200° på midterste ovnrille.

Find flere opskrifter her...
Dundee-kage
Himmelske honningkager

Lav konfekt og knas til jul