(10-12 pers.)
Bund
150 g usaltet smør
150 g ristede hasselnødder blendet til mel
50 g hvedemel
50 g sukker
Evt. lidt vand
Fyld
1 bæger mascarpone
2 dl piskefløde
½ l vaniljeis
2 dl Bailey
½ dl meget stærk espressokaffe
100 g sukker
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Blend de ristede nødder med sukker og smør, kom så meget hvedemel i, at det bliver en form for dej. Kom lidt vand i, hvis den bliver for tør. For en springform med bagepapir både i bunden og langs siderne. Kom dejen i formen og tryk den helt ud og op langs siderne. Læg bagepapir over dejen og fyld op med bønner eller linser. Bag ved 200° i 20 min. Fjern bagepapir og fyld, når dejen er gylden og sprød. Giv den ca. 5 min mere, så bunden bliver helt sprød. Pisk fløden til let skum. Pisk mascarponen med sukker. Pisk isen, til den blødgjort. Fold mascaponen, flødeskum, Bailey og kaffe i iscremen og kom det i bunden. Sæt formen i fryseren natten over eller i flere dage. Drys med høvlet chokolade ved servering.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mad til midsommerens fester...
Crostini med gor-
gonzola og figner
Spansk tunsalat
Kyllingevinger med
kant
Sprød mozzarella
Jordbærsalat med
kylling
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)