Kanelkringler
Ingredienser til kanelkringler
(Ca. 20 stk.)
75 g smør
50 g gær
2½ dl mælk
¾ dl sukker
1 nip salt
1 tsk. kardemomme
450 g hvedemel
Fyld
50 g blødt smør
2 spsk. sukker
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
Pynt
1 æg
Perlesukker
Mandelspåner
Fremgangsmåde
Smelt smørret, kom mælken i og rør gæren ud i blandingen. Rør sukker, salt og kardemomme i. Rør melet i og ælt til en smidig dej. Lad dejen hæve ca. 1 time. Rul dejen ud til ca. 45 x 25 cm. Fordel smørret på dejen, bland kanel, vaniljesukker og sukker og drys blandingen over dejen. Fold dejen på langs, skær den i ca. 20 strimler og sno dem til kringler eller knuder. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 20-30 min. Pisk ægget sammen, pensl kringlerne og drys med sukker og mandelflager. Bag dem midt i ovnen ved 225° i 5-8 min.
Tip: Kom halvdelen i fryseren - så har du lidt lækkert at servere til uventede gæster.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Kringle
Kanelkage
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)