Kanelsnegle - i en særlig børnevenlig udgave

Opskrift på kanelsnegle i børnevenlig udgave
(10-12 stk.)
Dej
450 g hvedemel
1 dl sukker
½ tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
75 g blødt smør
25 g gær
2½ dl sødmælk
Prøv også: Kanelsnegle-snegl
Fyld
100 g blødt smør
1 dl sukker
2 spsk. stødt kanel
Prøv også: Svenske kanelboller

Sådan gør du - kanelsnegle i børnevenlig udgave
1. Bland mel sukker, salt og kardemomme i en stor skål.
2. Lun sødmælken i en lille kasserolle, til den er behagelig at stikke lillefingeren i. Må ikke blive for varm.
3. Smuldr gæren ud i mælken.
4. Kom smørret i melet og smuldr det godt.
5. Hæld mælken over melet og rør med ske.
6. Ælt dejen på melet bord.
7. Lad dejen hæve i 30 min. i skålen.
8. Rør alt til fyldet sammen.
9. Rul dejen ud til en firkant på 25 x 30 cm og smør fyldet på. Rul sammen til roulade og skær i skiver, der lægges på bagepapirbeklædte plader.
10. Efterhæver i 20 min.
11. Bages ved 225° i 10-12 min.
12. Afkøles og kommes i plastposer og kan fryses, hvis de ikke spises med det samme.
13. Kan overtrækkes med smeltet chokolade eller glasur.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også: Krydderurtesnegle