Opskrifter

Kanelsnegle - i en særlig børnevenlig udgave

Mandag, 13. oktober 2008af Redaktion
Skønne kanelsnegle som børn og børnebørn (og voksne) vil elske!

Opskrift på kanelsnegle i børnevenlig udgave

(10-12 stk.)

Dej
450 g hvedemel
1 dl sukker
½ tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
75 g blødt smør
25 g gær
2½ dl sødmælk

Prøv også: Kanelsnegle-snegl

Fyld
100 g blødt smør
1 dl sukker
2 spsk. stødt kanel

Prøv også: Svenske kanelboller

Abonnement på Familie Journal

Sådan gør du - kanelsnegle i børnevenlig udgave

1. Bland mel sukker, salt og kardemomme i en stor skål.
2. Lun sødmælken i en lille kasserolle, til den er behagelig at stikke lillefingeren i. Må ikke blive for varm.
3. Smuldr gæren ud i mælken.
4. Kom smørret i melet og smuldr det godt.
5. Hæld mælken over melet og rør med ske.
6. Ælt dejen på melet bord.
7. Lad dejen hæve i 30 min. i skålen.
8. Rør alt til fyldet sammen.
9. Rul dejen ud til en firkant på 25 x 30 cm og smør fyldet på. Rul sammen til roulade og skær i skiver, der lægges på bagepapirbeklædte plader.
10. Efterhæver i 20 min.
11. Bages ved 225° i 10-12 min.
12. Afkøles og kommes i plastposer og kan fryses, hvis de ikke spises med det samme.
13. Kan overtrækkes med smeltet chokolade eller glasur.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også: Krydderurtesnegle