Kardemommeis
(6 pers.)
½ l piskefløde (evt. dobbeltfløde)
12 hele kapsler med kardemomme
100 g usaltede pistacienødder
100 g sukker
1 mango
1 ananas
Kom sukker, 1 dl fløde og knækkede kardemommekap-sler i en gryde, og bring i kog. Kog i 10 min., til smagen af kardemomme er tydelig, og sukkeret er helt opløst. Si lagen og afkøl. Pisk resten af fløden til skum og pisk dette i. Tilsæt hakkede pistacier (gem lidt til pynt) og frys i forme natten over. Vendes ud og pyntes med pistacier og serveres med tern af mango og ananas.
Lyst til andet indisk inspireret mad? Prøv Tikka-kylling med tomat-agurkesalat og Stærke rejer i myntesovs. Og så er en ingefærkage er god at afrunde det indiske måltid med...
Opskrifter: Helle Brønnum Carlsen