Opskrifter

Stærke rejer med myntesovs

Mandag, 25. august 2008af Redaktion
(6 pers.)18 store grønlandske rejer2 spsk. jordnøddeolie2 fed knust hvidløgSalt og peber1 tsk. knuste tørrede chiliflager½ tsk. paprika50 g

(6 pers.)

18 store grønlandske rejer
2 spsk. jordnøddeolie
2 fed knust hvidløg
Salt og peber
1 tsk. knuste tørrede chiliflager
½ tsk. paprika

50 g mynteblade
1 lille pk. friske korianderblade
Lidt chili
1 tsk. sukker el. honning
Saften af 1 lime

Tilbehør: Fladbrød el. pappadums


Rør olie med krydderier, og mariner rejerne heri i 1 time på køl. Rør alle ingredienser til myntesovsen sammen, gerne med mikser eller med morter. Stil koldt, til det skal bruges. Grill rejerne enten på pande eller over kul ca. 3 min. på hver side. Server varme med myntesovs og fladbrød som forret.
Drik enten vand med limesaft eller kølig pinot blanc.

Stærke rejer med myntesovs kan indgå i et større indisk inspireret måltid. Vi kan f.eks. foreslå: Tikka-kylling med tomat-agurkesalat, Kardemommeis og Ingefærkage.


Opskrift: Helle Brønnum Carlsen