Opskrifter

Kiksekage

Lørdag, 26. marts 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Kiksekage er en klassiker på kagebordet - og din mormor vil helt sikkert elske den. Se her, hvordan du laver den.
(8 pers.)

Det skal du bruge til kiksekage:

300 g mørk chokolade, gerne 70% el. mere 1 ds. kondenseret mælk 45 g smør 1 nip salt 1 usprøjtet appelsin el. 1 tsk. kaffepulver Ca. 20 fuldkornsvaniljekiks 4 spsk. hasselnødder Synes du også denne kiksekage var lækker? Prøv også: Fyldte chokolader til påske

Sådan laver du kiksekage:

Beklæd en aflang kageform med husholdningsfilm. Hak chokoladen groft og smelt den sammen med kondenseret mælk og smør i en gryde. Rør godt rundt og tilsæt salt og revet appelsinskal eller kaffe. Rør massen glat, og den er klar. Fordel et tyndt lag chokolademasse i bunden af formen, læg et lag vaniljekiks og så igen chokolademasse, fortsæt – jo flere lag, jo flottere kiksekage får du. Slut af med et lag chokolade og drys med grofthakkede nødder. Sæt kiksekagen på køl. Få inspiration til andre lækre desserter og kager her.