Fyldte chokolader til påske
(30 stk.)
Det skal du bruge til fyldte chokolader formet som æg
1 dl piskefløde
1 vaniljestang
1 tsk. frysetørret kaffe
200 g sukker
300 g mørk chokolade
Prøv også: Fyldte chokolader med hindbær
Sådan laver du fyldte chokolader formet som æg
Varm fløden og den flækkede vaniljestang op til kogepunktet, rør kaffen i og tag den af varmen.
Smelt sukkeret til en gylden karamel i en tykbundet gryde, tag den af varmen og rør fløden i lidt ad gangen.
Stil karamellen til afkøling, hak chokoladen og smelt 2⁄3 af den over vandbad.
Tag den smeltede chokolade af varmen og rør resten af chokoladen i, til massen er glat og ensartet.
Hæld chokoladen i en chokoladeform til fyldte chokolader og bank blidt formen mod bordet, så eventuelle luftbobler fjernes.
Skal du bruge en chokoladeform? Her finder du et bredt udvalg. (link fjernet)
Hæld det overskydende chokolade tilbage i skålen, skrab chokoladeformens overflade ren og stil den i køleskabet i 10 min.
Fyld karamellen i chokoladeskallerne 2 mm fra kanten og stil dem på køl i 10 min.
Fyld chokolade over karamellen, så de lukkes helt, skrab overfladen ren og stil dem på køl i mindst 10 min.