35 min. + 4 timer på køl
125 g mel
2 spsk. sukker
85 g smør
1 dl cremefraiche
150 g marcipan
50 g sukker
1 æggehvide
25 g hakket, mørk chokolade
2 bl. husblas
1½ dl sød hvidvin
3 kiwier
50 g marcipan
1 dl kvark
Hak mel, sukker og smør til en grynet masse. Saml dejen med cremefraichen og rul den ud på et stykke bagepapir til en firkant på 12 x 25 cm. Rør marcipanen med sukker og æggehvide til en blød kransekagemasse. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud som kant på mørdejsbunden. Prik tærten og bag den i 15 min. ved 200°. Drys bunden med chokolade og lad den afkøle på en rist. Sæt husblassen i blød i 5 min., smelt den og rør den i hvidvinen. Hæld vinen i en rugbrødsform beklædt med husholdningsfilm og lad den stivne på køl. Riv marcipanen og bland den i kvarken. Skræl kiwierne og skær dem i skiver. Fordel kvarkcreme og kiwiskiver over mørdejsbunden og læg vingeléen over.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Monas norske æblekage
Banankage med rom og tranebær
Kiwismoothie
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)