Monas norske æblekage
210 g hvedemel
2 spsk. sukker
150 g blødt smør
Fyld
3-4 æbler (f.eks. granny smith)
120 g sukker
1 spsk. kanel
Marengslåg
1 æggehvide
80 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
Bland mel og sukker, hak smørret i og saml dejen. Rul dejen ud og beklæd en smurt 24 cm tærteform. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Giv æblestykkerne et opkog sammen med sukker og lad det småkoge i 3-4 min. Lad æblefyldet afkøle, kom det i tærtebunden og drys med kanel. Pisk hviden stiv, tilsæt sukker og vanilje og pisk den sej. Kom marengsen over æblefyldet og bag kagen ved 175° i 45 min. Server med flødeskum eller vaniljeis.
Madopskrift: Mona Skjelbred Torkildsen
Find flere opskrifter her...
Æblekage bagt i lag
Gammeldags æblekage
Himmelsk chokoladekage
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)