Banankage med rom og tranebær
20 min. + 50 min. i ovnen
50 g soltørrede tranebær
½ dl brun rom
3 æg
175 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
150 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g smør
2 modne bananer
100 g mørk chokolade
Læg tranebærrene i blød i rommen og pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Bland mel og bagepulver og smelt smørret. Rør melet i æggesnapsen skiftevis med smørret. Mos bananerne og vend dem i dejen sammen med tranebær og rom. Hæld dejen i en smurt 1 liters sandkageform og bag den ved 175° i 50 min. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle.
Smelt chokoladen og fordel den over den kolde kage.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Flere gode kager...
Rabarberkage med marcipan
Ingefærkage
Frugtkage med appelsin