Klassisk marcipanbrød
Ingredienser til klassisk marcipanbrød
(1 stk.)
300 g ren marcipan
50 g blød nougat
250 g mørk chokolade
Evt. sølvstøv, juleharlekindrys, sølvovertrukne mandler
Prøv også: Marcipanbrød med Baileys og pistacie
Sådan gør du
Rul marcipanen ud på bagepapir til et rektangel på 15 x 20 cm. Skær nougaten i tynde skiver og læg den ovenpå. Rul så de to lag sammen, som var det til en roulade. Tryk godt fast undervejs, så der ikke dannes luftlommer. Stil rouladen i køleskabet, smelt chokoladen over vandbad og temperer den efter anvisningen under støbte chokolader. Overtræk rouladen med et tyndt lag chokolade. Dette gøres lettest med en bagepensel evt. ad to omgange. Pyntes evt. med sølvstøv, mandler og sukkerdrys.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Marcipanroulade med hindbærtrøffel
Cognacfigner i marcipan
Julens krydrede frugtbrød