Klassiske æbleskiver
Det skal du bruge til klassiske æbleskiver:
(20 stk.)
2 store æg
1 spsk. sukker
1 usprøjtet citron
1 spsk. piskefløde
160 g mel
1 tsk. bagepulver
3 dl kærnemælk
Smør til stegning
Prøv også: Æbleskiver med æble og æblegløgg
Sådan laver du æbleskiver
Del æggene og pisk blommerne med revet citronskal, sukker og piskefløde.
Kom mel og bagepulver i en skål.
Rør mælken i lidt ad gangen og rør til en glat jævning.
Rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne meget stive og vend dem i dejen.
Lad dejen hvile 10 min. på køl og varm æbleskivepanden op.
Smelt en god klat smør og hæld den i en lille kande, så er det nemmere at hælde nogle dråber i hvert rum på panden.
Fyld ¾ op med dej i hvert rum og bag ved jævn varme.
Prøv efter ca. 2 min. med en pind eller gaffel, om de kan vendes.
Vend jævnligt og bag i alt ca. 7 min.
Serveres dine æbleskiver med flormelis, sukker eller syltetøj til.
Tip: Kom 1 spsk. stødt kardemomme i dejen eller 2-3 små æbletern i hver æbleskive.
Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...