Opskrifter

Kokoscupcakes med kokosskum og tørret ananas

Lørdag, 26. oktober 2019Af Christine Bille Nielsen og Skovdal Nordic. Foto: Martin Tanggaard og Skovdal NordicFoto: Martin Tanggaard og Skovdal Nordic
Ønsker du at tilfredsstille din søde tand med en lækker cupcake? Så skal du prøve kokoscupcakes med kokosskum og tørret ananas - denne opskrift skuffer ikke. Få opskriften på de lækre kokoscupcakes her.

Ingredienser til kokoscupcakes med kokosskum og tørret ananas:

(12 stk.)

Tørret ananas:

  • 1 lille sød ananas
  • 1-2 spsk. flormelis

Prøv også: Vivis lækre ananas-lagkage

Cupcakes:

  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 moden banan
  • 2 æg
  • 1½ dl smagsneutral rapsolie
  • 150 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 75 g kokosmel
  • 1 spsk. bagepulver

Kokosskum:

  • Den faste del af kokosmælken
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. flormelis
  • 1-2 spsk. kokosmel

Prøv også: Cupcakes med nutella-topping

Fremgangsmåde:

Tørret ananas:

Skær skrællen af ananassen. Skær den i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Drys med en lille smule flormelis, og bag dem i ovnen ved 100° i ca. 1 time. Hvis de ikke er helt tørre, kan du vende dem om og bage dem længere.

Køl helt af.

Cupcakes:

Tænd ovnen på 175°. Åbn dåsen med kokosmælk. Kom den tykke del i toppen i en skål, og stil den i køleskabet.

Den skal gemmes til skummet. Mos bananen, og bland den med æg, olie og sukker. Bland mel, kokosmel og bagepulver sammen, og rør det i æggemassen. Tilsæt ½ dl af den tynde kokosmælk.

Fordel dejen i 12 små muffinforme, og bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter.

Kokosskum:

Pisk den tykke kokosmælk luftig. Pisk vaniljekorn og flormelis i skummet.

Sprøjt skummet på toppen af kagerne. Sæt en skive tørret ananas på toppen, og drys med kokosmel.

Prøv også: Cupcakes med blomme og blomster