(4 pers.)
300 g æblemos, svarende til ca. 400 g rå æbler
Lage
5 dl god, ufiltreret æblemost
½ flækket stang vanilje
Ca. 3 spsk. sukker
6 knuste kardemommefrø el. ½ tsk. kardemomme
1 rødt æble
25 g ristede mandelflager
Varm æblemost, vanilje, sukker og kardemomme og lad det simre i 5 min. Tag vaniljen op og køl lagen af, kan gøres dagen før. Lige inden serveringen piskes æblemosen i lagen, og der smages til med sukker. Server suppen kold med tynde æblesnitter og mandler.
Tip: Til diabetikere laves suppen med sødemiddel
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Se Familie Journals guide til æblesorter her...
Se Familie Journals æbletips her...
Find flere desserter her...
Æbler i papillotte
Brødrene Prices æblekage med kartofler
Karamelliserede æbler med rislåg
25 lækre opskrifter med æbler