Brødrene Prices æblekage med kartofler
100 g melede kartofler
250 g mel
175 g smør
100 g sukker
3 store madæbler
2 æg
Ca. 1½ dl mælk
1 spsk. bagepulver
1 tsk. kanel
Skræl kartoflerne, kog dem møre og mos dem. Sigt mel, bagepulver og kanel sammen og smuldr smørret i. Tilsæt sukker, kartoffelmos og æblestykker. Pisk æggene sammen og rør dem i og dernæst mælk, til dejen er blød, men ikke helt flydende. Hæld dejen i et smurt, ildfast fad, der rummer 1½ -2 l. Bag kagen ved 190° ca. 1¼ - 1½ time, prøv med en strikkepind, der må ikke hænge dej ved.
Server kagen til te eller kaffe eller som dessert med cremesauce til.
Kartofler i æblekagen gør den fugtig og holdbar.
Æblesalsa
4 faste æbler
2 rødløg
½-1 rød chili
½ dl rørsukker
2 spsk. æbleeddike
½ dl æblemost
Salt
Skær æblerne i meget små tern. Pil og hak løgene fint. Hak chilien fint. Bland straks det hele i en gryde og varm langsomt op. Kog salsaen 4-5 min. ved svag varme og smag til med salt. Salsaen er god til risretter, svinekød, pølser og kalkun, og den kan stå på køl en uges tid.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Se guide til æblesorter her...
Se gode æbletips her...
Find flere retter her...
Æble-blommepie med hyldeblomstskum
Æblekage med ristet havre
Æblekage bagt i lag
25 lækre opskrifter med æbler