Opskrifter

Kransekagetærte med jordbær

Lørdag, 28. december 2019Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Står du for kransekage i år? Så skal du prøve et alternativ til den traditionelle kransekage. Prøv kransekagetærte med jordbær, der er frisk og smager skønt. Få opskriften her.

Ingredienser til kransekagetærte med jordbær:

(8 pers)

Mørdejsbund:

  • 225 g hvedemel
  • 85 g flormelis
  • 115 g stuetempereret smør
  • 1 æg

Kransekagemasse:

  • 80 g sukker
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 300 g bagemarcipan

Prøv også: Kransekagehjerter

Jordbærfyld:

  • 250 g frosne jordbær
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g jordbærsyltetøj
  • 1 spsk. majsstivelse

Servering:

  • 85 g mørk chokolade
  • Frisk mynte (kan udelades)
  • Rød skovsyre (kan udelades)

Prøv også: Kransekage-stjerne

Fremgangsmåde:

Bland mel, flormelis og smør til en smuldredej. Pisk ægget let, og ælt det hurtigt sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet mørdej. Pak dejen ind i film, og stil den køligt i en halv time. Bland sukker og æggehvider. Lad det stå i ca. 15 minutter, til sukkeret begynder at opløses. Rør sukkerblandingen i marcipanen lidt ad gangen. Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose, og læg den køligt i mindst en halv time. Vend de frosne jordbær med sukker, og opvarm dem sammen med jordbærsyltetøj i en lille gryde. Læg låg på, og lad blandingen simre i ca. 10 minutter. Tag 2 spsk. saft op, og ryst det sammen med meljævning. Bland væsken tilbage i saucen. Lun jordbærfyldet under omrøring, til konsistensen tykner.

Prøv også: Kransekage som konfekt

Rul mørdejen ud på et bord drysset med lidt mel eller flormelis. Tryk den i en smurt springform, Ø ca. 24 cm. Prik bunden med en gaffel, og forbag dejen i 10 minutter ved 200°. Sprøjt kransekagemasse i en rand langs tærtens kant. Bag videre i 5 minutter. Smelt chokoladen over vandbad, og smør den ud over den forbagte bund. Hæld forsigtigt jordbærfyldet i midten af kagen, og bag den færdig i 10-12 minutter, til kransekagen er gylden. Spis kagen, som den er, eller pynt med f.eks. mynteblade og skovsyre.

Prøv også: Mosters kransekage