Kransekagetærte med jordbær
Ingredienser til kransekagetærte med jordbær:
(8 pers)
Mørdejsbund:
- 225 g hvedemel
- 85 g flormelis
- 115 g stuetempereret smør
- 1 æg
Kransekagemasse:
- 80 g sukker
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 300 g bagemarcipan
Prøv også: Kransekagehjerter
Jordbærfyld:
- 250 g frosne jordbær
- 2 spsk. sukker
- 100 g jordbærsyltetøj
- 1 spsk. majsstivelse
Servering:
- 85 g mørk chokolade
- Frisk mynte (kan udelades)
- Rød skovsyre (kan udelades)
Prøv også: Kransekage-stjerne
Fremgangsmåde:
Bland mel, flormelis og smør til en smuldredej. Pisk ægget let, og ælt det hurtigt sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet mørdej. Pak dejen ind i film, og stil den køligt i en halv time. Bland sukker og æggehvider. Lad det stå i ca. 15 minutter, til sukkeret begynder at opløses. Rør sukkerblandingen i marcipanen lidt ad gangen. Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose, og læg den køligt i mindst en halv time. Vend de frosne jordbær med sukker, og opvarm dem sammen med jordbærsyltetøj i en lille gryde. Læg låg på, og lad blandingen simre i ca. 10 minutter. Tag 2 spsk. saft op, og ryst det sammen med meljævning. Bland væsken tilbage i saucen. Lun jordbærfyldet under omrøring, til konsistensen tykner.
Prøv også: Kransekage som konfekt
Rul mørdejen ud på et bord drysset med lidt mel eller flormelis. Tryk den i en smurt springform, Ø ca. 24 cm. Prik bunden med en gaffel, og forbag dejen i 10 minutter ved 200°. Sprøjt kransekagemasse i en rand langs tærtens kant. Bag videre i 5 minutter. Smelt chokoladen over vandbad, og smør den ud over den forbagte bund. Hæld forsigtigt jordbærfyldet i midten af kagen, og bag den færdig i 10-12 minutter, til kransekagen er gylden. Spis kagen, som den er, eller pynt med f.eks. mynteblade og skovsyre.
Prøv også: Mosters kransekage