Opskrifter
Lagkage med abrikospuré og mokkaskum
Lørdag, 8. april 2017af opskrift: Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger opskrift: Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Kender du en, der fortjener en dejlig lagkage? Her får du en skøn opskrift på lagkage med masser af flødeskum og abrikospuré. P.s. Personen der fortjener en kage må gerne være dig selv...
1 kage = 10 stykker
Det skal du bruge til lagkage med abrikospuré og mokkaskum:
Lagkagebunde: 50 g smør 3 æg 100 g sukker 100 g mel 75 g mandelmel ½ tsk. bagpulver Abrikospuré: 200 g abrikoser 50 g sukker Mokkaskum: 1 spsk. neskaffe 2½ dl piskefløde 2 spsk. flormelis Pynt: 1 spsk. neskaffe 75 g flormelis 1 tsk. æggehvide Evt. lidt kold kaffe 25 g mørk chokolade Tip I stedet for abrikospuré kan du bruge abrikosmarmelade Prøv også: Nougat- lagkage med makronbundSådan gør du
Lagkagebunde: Smelt smørret. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Bland mel, mandelmel og bagepulver og vend det med æggeskummet og det smeltede smør. Kom dejen i en springform (22-24 cm) og bag kagen i 25-30 min. ved 180°. Den er færdig, når den føles elastisk i midten. Lad kagen køle af. Løsn kanten, fjern ringen og løsn bunden. Abrikospuré: Kom abrikoser og sukker i en gryde, dæk det med vand og kog blandingen i ca. 45 min. under låg, til abrikoserne er helt møre. Blend abrikoserne til en fin puré og lad den køle af. Mokkaskum: Stød kaffen i en morter eller pulverisér den med den flade side af en kniv på et skærebræt. Pisk fløden til skum med kaffepulveret og flormelissen. Lagkage: Skær kagen i 3 bunde med en skarp brødkniv. Læg den nederste bund på et kagefad. Smør halvdelen af abrikospuréen på og fordel halvdelen af mokkaskummet herover. Læg en bund ovenpå og smør også den med abrikospuré og mokkaskum. Læg den sidste bund på toppen. Pynt: Stød eller pulverisér neskaffen på samme måde som til mokkaskummet. Rør kaffepulveret til en glasur med flormelis og æggehvide. Spæd evt. med et par dråber kold kaffe, hvis der mangler væske. Smelt chokoladen. Smør glasuren på toppen af kagen. Sæt små dråber smeltet chokolade rundt i glasuren og træk en tandstikker gennem chokoladen, så der dannes små, mørkebrune hjerter i kaffeglasuren. Lad kagen sætte sig i en times tid i køleskabet inden servering. Prøv også: Lakrids-kyskager og 8 andre lækre marengs1 kage = 10 stykker